Østfoldbudsjettet: Kunnskap og miljø prioriteres først

Venstre er godt fornøyd med at det satses på kvalitet i skolen og økt oppfølging av elever som faller ut. Dette, sammen med prioritering av Science Center Østfold og fortsatt miljøsatsing på kollektivtrafikk, gjør at Venstre inngår budsjettforlik med posisjonspartiene i fylkestinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Venstre vil framheve de tiltak som er rettet mot å få en større del av ungdommen til å fullføre og bestå videregående utdanning. At vi styrker tiltakene mot dette arbeidet med 1 mill. kr ekstra er viktig for Venstre, sier Sindre W. Mork, gruppeleder i fylkestinget.

Sindre W. Mork

Foto: Mari Rjaanes

Venstre prioriterer en skole med undervisning og innhold av høy kvalitet, en velutviklet sosial kompetanse og godt læringsmiljø.
– Vi trenger god rekruttering og skolering av skoleledere og høyt kvalifisert undervisningspersonell om vi skal lykkes med godt innhold i skolen, sier Mork.
Han er glad for at Venstre i budsjettet har bidratt til å synliggjøre den prioriteringen, og påpeker nødvendigheten av en god dialog med alle involverte i skolesamfunnet for å få det til.

Venstre er også godt fornøyd med at Østfold fylkeskommune vil bidra til realisering av Science Center Østfold. Dette er et viktig regionalt utviklingsprosjekt.

– Det er viktig for Venstre at vi bevarer og forsterker den positive trenden med flere passasjerer og en mer fleksibel tjeneste for brukerne i kollektivtilbudet, sier Venstres gruppeleder.
Takstene på bussbilletter blir uendret neste år. Gode tilbud – spesielt på månedskort, og ulike stimuleringstiltak i bystrøk skal bidra til å bedre trafikksituasjonen og miljøet.

Fylkestinget behandler budsjettet i dag, 3. desember.
Selve budsjettforslaget

For ytterligere kommentarer:
Sindre Westerlund Mork
Gruppeleder for Venstre
Østfold fylkesting
M: 916 95 642

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**