Milliardløft for forskning og høyere utdanning

I Venstres alternative statsbudsjett foreslår vi en økning til forskning og høyere utdanning på 1,5 milliarder kroner mer enn regjeringens forslag. På denne måten følger vi opp Venstres alternative statsbudsjetter fra 2007 og 2008 som begge hadde en betydelig økt satsing på forskning med over 1 milliard mer enn det som ble sluttresultatet ved hjelp av regjeringspartiene, forteller stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Det er fint at regjeringen har egen statsråd for forskning og høyere utdanning, men det er vanskelig å se større endringer enn at regjeringen nå gjør spede forsøk på å rette opp deler av sin egen feilslåtte politikk. Det kan knapt kalles en offensiv satsning, mener Skjelstad.

Universiteter og høyskoler står foran kraftige budsjettkutt på grunn av økte lønns- og pensjonsutgifter, i følge Kunnskapsdepartementet er disse på om lag 440 millioner kroner. Venstre foreslår videre å øke basisbevilgningen med 220 millioner kroner, og vi vil følge dette videre opp i revidert nasjonalbudsjett for 2009.

Statsråd Aasland avlyste i sommer den bebudede rekrutteringsmeldingen. Venstre mener det er avgjørende å sikre rekrutteringen. Derfor foreslår Venstre en kraftig rekrutteringssatsning med blant annet 369 nye stipendiatstillinger, 65 nye post.doc-stillinger og 50 nye nærings-ph.d, avslutter Andre N. Skjelstad i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**