Inge Solli vil på Stortinget

Jeg har blitt oppfordret til å stille som kandidat til andreplassen på Akershus Venstres stortingsliste, og varsler derfor kampvotering om denne plassen under nominasjonsmøtet 18.november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Jeg ble nominert på andreplass sist gang, og har møtt flere ganger på Stortinget som vararepresentant for Borghild Tenden. Det har vært både interessant og gøy. Jeg vet at mange i Akershus Venstre foretrekker at vi kjører fram kandidater med politisk erfaring og som bor i fylket. Jeg er folkevalgt for Venstre både i Nittedal kommune og i Akershus fylkesting, og er nå fylkesvaraordfører og gruppeleder for fylkestingsgruppen.

Jeg har kontaktet nominasjonskomiteens leder der jeg har fått opplyst at jeg (Inge Solli) er foreslått av 17 lokallag, mens Abid Q. Raja er foreslått av 11 lokallag. Lokallagenes interne rangering mellom de samme kandidatene viser at 9 lokallag har rangert meg (Inge Solli) på en høyere plass enn Abid Q. Raja, mens 7 lokallag har rangert motsatt. I tillegg kan nevnes at av plassering blant de 3 første har Abid Q. Raja 11 plasseringer, mens Inge Solli har 9. Nå får nominasjonsmøtet et reelt valg på andreplassen. Hver enkelt delegat får vurdere hvem de mener er best egnet til å representere Akershus Venstre på Stortinget sammen med Borghild Tenden.

Jeg har tro på at Akershus Venstre har så gode kandidater at vi, sammen med partiledelsen og lokallagene, kan nå målet om to på Tinget. Borghild Tenden var relativt ukjent da hun ble nominert på førsteplass sist gang, men hun gjorde en god jobb i valgkampen og har representert Akershus på en meget god måte i sin første periode på Stortinget. Mange vil huske at Borghild vant kampvoteringen mot Torild Skogsholm fra Oslo med bare 3 stemmers overvekt. Jeg tror de fleste er glad for utfallet av kampvoteringen i dag.
Erfaringen fra forrige valgkamp er god, og vi klarte å oppnå en utrolig forbedring fra rundt 2 prosent oppslutning i en Akershus-måling på forsommeren til 7,5 prosent oppslutning ved valget i Akershus.

Jeg har lagt ut noe informasjon på hjemmesidene som forteller om min bakgrunn og hva som interesserer meg i politikken og på fritiden.

Inge Solli (V)

Foto: Nittedal Venstre

Inge Solli, Nittedal
Fylkesvaraordfører og Stortingskandidat
[email protected]
Mobil: +47-93479522

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**