Ukas navn: Anne Jorid Gullbrekken

I Rissa har Venstre en svært aktiv lokalpolitiker i Anne Jorid Gullbrekken. Akkurat nå er hun mest opptatt av å bedre eldreomsorgen i kommunen, og i tillegg er hun som de fleste Venstrepolitikere svært opptatt av skole og miljø. Anne Jorid er ukas navn i Sør-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Litt om Anne Jorid:

 Anne Jorid Gullbrekken er engasjert lokalpolitiker i Rissa.

Anne Jorid Gullbrekken er engasjert lokalpolitiker i Rissa.

Anne Jorid Gullbrekken bor på Kvithyll i Rissa, hvor hun har bodd etter at hun kom flyttende hit som nyutdanna dyrlege i 1982.
– Rissa er en flott kommune å bo i, og her trives jeg veldig godt. Jeg er så heldig at jeg har et variert og interessant yrke, og får omgås et fantastisk folkeferd, sier Anne Jorid.
Hun er gift, har to voksne sønner og et barnebarn. – Veldig arti å bli bestemor til ei lita jente, Kaja. Jeg prioriterer for tida tre ting på fritida: familie og spesielt Kaja, strikking (til Kaja) og trening, turer i skog og fjell, sier hun.

Anne Jorid er kommunestyremedlem, medlem av Hovedutvalg for landbruk, teknisk og miljø, leder i likestillingsutvalget, og leder i klima- og miljøplankomiteen.

Hvorfor ble du medlem av Venstre?

Jeg ble spurt om å stå på lista til Venstre ved kommunevalget i 1995. Jeg fikk da plass som vararepresentant og ble med på møtene i partiet. Ved neste valg i 1999 sto jeg øverst på lista, og etter det har jeg vært kommunestyremedlem for Rissa Venstre. Den viktigste grunnen til at jeg sa ja til å stå på lista i 1995 var Venstres miljøprofil. Som ungdom hadde jeg et sterkt miljøengasjement, og var bl. a. opptatt av vern av Øvre Otta-vassdraget, en viktig sak i lokalsamfunnet der jeg vokste opp.

I dag er det klimatrusselen som engasjerer mest, både lokalt og globalt.
Skole og oppvekst har vært en viktig del av mitt politiske engasjement. Venstre har en god skolepolitikk der kvaliteten og innholdet i skolen er det viktigste. Satsinga på læreren er helt riktig, mener jeg. Flere og flere får øynene opp for Venstres skolepolitikk, den må vi bare markedsføre bedre.

Hvilken sak er du mest opptatt av akkurat nå, og hvorfor?

Eldreomsorgen i Rissa er dessverre ikke slik den burde være. Vi er kommunen med det dårligste sykehjemstilbudet i fylket. Mange ligger på dobbeltrom, noen ligger på bad og i korridor og vi har lange ventelister.
Vi har gjort tiltak for å avhjelpe de mest akutte problemene, og vi har vedtatt en stor utbygging av omsorgsplasser. Det vi nå må prioritere i budsjettet for 2009 er å styrke hjemmebasert omsorg slik at de eldre som ønsker det får det omsorgstilbudet de trenger hjemme.
Å skaffe nok barnehageplasser blir en utfordring når det blir lovfestet rett til barnehageplass. Vi har vedtatt utbygging, men antall plasser må økes pga. økt etterspørsel.
Kommunens klima- og miljøplan nærmer seg ferdigstilling, og det blir viktig å få på plass gjennomførbare og realistiske mål og tiltak som skal redusere klimagassutslipp.

Hvordan tror du Venstre skal vinne valget?
– Skolepolitikken, som må markedsføres bedre
– Miljøpolitikken — gode løsninger for å redusere klimagassutslipp.
– Forenkling av regelverk og mindre byråkrati (det blir stadig enklere å være lønnsmottaker og levere selvangivelse — det motsatte skjer for næringsdrivende)
– Venstre må kommunisere en god omsorgspolitikk — hva er sosialt ansvar?
En god mediestrategi blir nok viktig, god planlegging og lokal mobilisering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**