Gunnar Kvassheim viste til usikkerheten innen forskningen om helseeffektene knyttet til stråling fra mobilmaster og trådløse nettverk.
Når det er usikkerhet på et område som dette, taler det sterkt for at det bør etableres en politikk med utgangspunkt i føre-var prinsippet.
Behov for en bevisst politikk
Kvassheim understreket at Venstre er et teknologioptimistisk parti som gjerne tar i bruk teknologi i samfunnets og miljøets tjeneste
– Venstre ønsker samtidig en bevisst politikk omkring stråling fordi det er usikkerhet knyttet til effektene, la Kvassheim til
Bjarne Håkon Hanssen gav i sitt svar uttrykk for at det er vanskelig å finne argumenter for at dagens politikk bør strammes inn og at han stoler på de grenseverdier for denne typen stråling som er satt av verdens helseorganisasjon.
– Helseministeren var skråsikker i sin sak om at dagens politikk ivaretar helseaspektene av denne typen stråling. Jeg synes han håndterte problemstillingen på en lettvint måte, legger Kvassheim til
– Det var imidlertid positive signaler fra helseministeren om at arbeidsgruppen som er nedsatt for å se på utfordringene innen el-følsomhet, og så skal se på de problemstillingene som Venstre tok opp i Stortinget i dag.
Fikk ikke svar av helseministeren
Venstres Borghild Tenden tok opp folks bekymring for strålefaren fra mastene for nødnett som er under utplassering i Bærum.
– Forstår helseministeren at folk er bekymret for strålingen fra nødnettet som bygges i Bærum når direktoratet ikke følger opp de retningslinjene som er etablert, og vil helseministeren bidra til at de konkrete utbyggingssakene i Bærum blir håndtert videre på en måte som skaper tillit hos de partene som er berørt?, spurte Tenden.
– Det var skuffende at helseministeren ikke svarte på spørsmålet mitt. Han er åpenbart komfortabel med situasjonen slik den er i dag, uttaler Borghild Tenden.
Les Kvassheims innlegg her.
Les Tendens innlegg her.