Venstre vil ha svar om stråling

I Stortinget i dag tar Venstres Gunnar Kvassheim problemstillingene knyttet til helseeffektene av stråling fra mobilmaster, trådløse nettverk og lignende opp med helseministeren. Følg debatten på Stortingets Nett-TV.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Venstre tar opp bekymringene om helseeffektene ved mobilstråling

Venstre tar opp bekymringene om helseeffektene ved mobilstråling
Foto: Microsoft

Kvassheim stiller følgende spørsmål til helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen. Følg debatten direkte fra Stortingets Web-TV.

Bekymring
Vi opplever en økende bekymring for helseeffektene ved at mennesker over tid utsettes for stråling fra stadig flere strålekilder. Det er mange eksempler på at personer mener de er blitt syke som følge av eksponering fra mobilmaster, mobiltelefoner og trådløse nettverk. I flere kommuner er man bekymret for stråling i tilknytning til skoler og barnehager.

Det er ulike oppfatninger i forskningsmiljøene knyttet til de helsemessige konsekvensene av slik bestråling. En rekke land har innført lavere grenseverdier for stråling enn det som er anbefalt av WHO med bakgrunn i denne usikkerheten. Fra ulikt hold hevdes det at WHOs grenseverdier er påvirket av tunge næringsinteresser.

Føre-var
På flere områder legges føre-var-prinsippet til grunn. Det er grunn til å drøfte hvordan en føre-var-holdning bør innføres på dette området. Hva er Regjeringens politikk på området, og hvilke tiltak vil Regjeringen iverksette?

[Les Gunnar Kvassheims innlegg her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**