Sentrum — det gode valg

Norsk politikk deles i tre blokker, hvor det liberale alternativet med Venstre tilhører sentrum. Jeg vil her klargjøre litt hvorfor jeg har tro på Sentrum-blokken og hvorfor jeg tror denne politikken er til det beste for nasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Liberal ideologi åpner for mangfold og åpenhet, og vi ønsker mange partier når dette gir åpenhet, debatter og kompromiss i det offentlige rom. Det er vår tro at dette er virkelig demokrati. Politikk handler om å prioritere og noen saker vil være vanskeligere å enes om. Både ideologiske og realpolitiske hensyn gjør diskusjonene opphetet. For Venstre er dette et gode og ønskelig. Når man legger alle meninger, alle nyanser, alle diskusjonene til de lukkede rom blir den offentlige politikken etter min vurdering overflatisk, platt og kjedelig. Ikke alle polistiske diskusjoner engasjerer like mye, men jeg tror alternativene som LO styrte AP og petropopulistiske Frp representerer er verre.

De største partiene i Norge, team FRP og AP forsøker å tegne et amerikanisert system i vår nasjon, og forlede oss til å tro at det er to blokker i Norsk politikk. Dette er heldigvis i liberalismen og mangfoldets navn ikke tilfellet. Det er tre hovedblokker i norsk politikk + noen fløypartier i hver ende. Det er vanskelig å plassere de enkelte partiene på skalaen og noen strekker seg bredere enn andre, men dette vil nok velgerne finne ut av og få nok kommentarer om under den kommende valgkamp.

I sentrum er det tre partier —Venstre, Krf og SP. Disse partiene står for framtidstro og endringsvilje til et moderne liberalt samfunn hvor individet og mangfoldet får stå i fokus. Det er selvfølgelig forskjell på disse partiene, de har egne kjernefokus og ideologi. Men og det er et viktig men, de er villige og søker alltid de gode kompromissene, de tar ansvar og stiller seg aldri på sidelinjen i politikken eller trekker seg bort når ting blir vanskelig. Det er tøft å ta ansvar, det er ikke populistisk å ta ansvar — men det politiske engasjement og viljen til å finne løsninger er suverent best i disse partiene. Og det viktigste — disse partiene vil ta debatten tilbake til det offentlige rom. Det politiske sentrum er for velgerne som vil at alle skal med og vil ha politikk for folk flest.

Terje Cruickshank
Org.nestleder Nordland Venstre

Venstre i sentrum
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**