Verdal betalte for Levangers barnevernstjenester

Verdal har i perioder betalt for Levanger kommunes barnevernstjenester. Det forteller Venstres Karl Meinert Buchholdt, som også er leder i kommunens kontrollutvalg. Kontrollutvalget har nylig mottatt en forvaltningsrevisjonsrapport om hvorfor Levanger har et så stort omfang av barnevernstjenester.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

-Gjennomgangen av utgiftssiden i barnevernet viser at det er et uoversiktelig bilde i tiden barnevernet i Levanger var lagt under Innherred Samkommune. Verdal kommune betalte deler av Levanger kommunes barnevernstjenester. Derfor fikk vi ikke fram hva barnevernet i Levanger faktisk kostet, sier Buchholdt.

Rapporten viser også at barnevernet i Levanger også har en høy faglig kompetanse. Den viser også at det er en del utfordringer knyttet til et flerkulturelt samfunn.

-Det at Levanger har høye utgifter i barnevernet skyldes at det er mange barn på tiltak, men Levanger har lavere kostand per barn i barnevernet enn landsgjennomsnittet. Samtidig er dette et område hvor kommunen kan få dagbøter av fylkesmannen dersom tiltak ikke settes inn ved behov.

Kommunens varaordfører, Hans Heieraas, har tidligere gått ut med en påstand om at barnevernet i Levanger er veldig flinke og at vi kanskje må bli mindre flink.

Vil styrke barnevernet.

Heidi Flaten

Foto: Fotograf Hattrem

En av dem som reagerte på Heieraas utspill var Venstres Heidi Flaten.Hun viser til at Venstre vil styrke det forebyggende barnevernsarbeidet for å hindre sosial eksklusjon og nød, og dermed må barnevernet få tilstrekkelige ressurser til å løse sine oppgaver. -Som eneste parti foreslo Venstre i forbindelse med behandlingen av kommunens økonomiplan en styrking av økonomien til barnevernet, sier Flaten, dette for å sikre at alle barn får en best mulig oppvekst.

Les hele rapporten her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**