Kvassheim, Brenna og Stiksrud topper lister

De siste dagene har nominasjonskomiteene i flere fylker offentliggjort sine innstillinger. I Rogaland topper stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim lista, mens Helge Stiksrud og ordfører Eivind Brenna er foreslått på topp i henholdsvis Buskerud og Oppland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nominasjonskomiteen foreslår kandidater overfor et nominasjonsmøte som senere bestemmer hvordan listeforslaget skal se ut. Nominasjonsmøtene blir avholdt i løpet av året eller tidlig neste år. Følg prosessen og se kandidater og datoer for møtene i de enkelte fylkene på vår nominasjonsside.

 Gunnar Kvassheim

Gunnar Kvassheim
Foto: Venstre

Rogaland
Gunnar Kvassheim er Venstres stortingsrepresentant fra Rogaland. Han er leder av Stortingets energi- og miljøkomité. Han kommer fra Egersund der han tidligere har arbeidet som redaktør i lokalavisa “Dalane Tidende”. Under Bondevik II-regjeringen var han statssekretær ved Statsministerens kontor, og var også stortingsrepresentant i perioden 1997-2001. Gunnar Kvassheim er høgskolekandidat i samfunnsfag, og har bl.a. arbeidet som journalist og redaktør i 20 år. Han har også bred lokal- og fylkespolitisk erfaring.

 Eivind Brenna

Eivind Brenna
Foto: Privat

Oppland
Eivind Brenna var Venstres 1. kandidat til fylkestingsvalget i 2007 og ble valgt inn med klar margin. Eivind fikk prosentvis flest personstemmer av alle som stilte til fylkestingsvalg, med over 700 personstemmer. Han har lang fartstid i Venstre, og er ordfører i Vestre Slidre. Eivind sitter nå i sin tredje periode som ordfører, og har 12 år bak seg som kommunestyrerepresentant. Nå er han også representant i fylkestinget i Oppland, hvor han sitter i fylkesutvalget.

 Helge Stiksrud

Helge Stiksrud
Foto: Roar Olsen Ringerike Venstre

Buskerud
Helge Stiksrud er utdannet som sivilagronom og bedriftsøkonom og har bred politisk erfaring som kommunestyre- og formannskapsrepresentant i Ringerike kommune. Etter valget i 2007 er han felles gruppeleder for flertallspartiene (Ap, H, Krf, V) i Ringerike. Han er også aktiv i fylkespolitikken og er i inneværende periode medlem av Buskerud fylkesting og leder av Hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**