Gratulerer, Kløverklubben 4H!

Kløverklubben 4H får Arendal kommunes frivillighetspris lørdag 1. november, under den store frivillighetsdagen i Arendal. Her ser vi glade styremedlemmer som fikk bskjedne om prisen fredag kveld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Forslaget kom opprinnelig fra Austre Moland Idrettslag, og blei reist i driftsstyret av Venstres Jan Kløvstad. Et enstemmig driftstyre vedtok å gi Kløverklubben prisen.

Agderposten på 4H-fest

Foto: Jan Kløvstad

Tore Ellingsen fra Agderposten stilte på høstfesten på Nesheim skole, og tok blant anna bilde av Even Fløystad og Kristoffer Lillevåje foran utstillinga de hadde laga om oppgava “Friluftsliv” sammen med Nils Tibor Olsbu og Nikolai Møller.

Turid Noddeland Nygaard og Sverre Ledal

Foto: Jan Kløvstad

Æresmedlem Sverre Ledaal starta Kløverklubben 4H som Austre Moland Jordbruksklubb i 1939. Her ser vi han sammen med dagens klubbleder Turid Noddeland Nygaard.

Her er Arendal kommunes pressemelding:

PRESSEMELDING

Arendal driftstyre har vedtatt at Kløverklubben 4H fra Austre Moland får Arendal kommunes frivillighetspris for 2008. Prisen deles ut på Frivillighetsdagen i Arendal Kulturhus lørdag 1.november.

Kløverklubben 4H ble stiftet i 1939 og har hele tiden vært en bærebjelke innen barne- og ungdomsarbeid i bygda. Klubben har 80 aktive medlemmer i alderen 9-18 år og er med det den største 4H-klubben i Aust-Agder.

4H Norge er en landsomfattende livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon, som har som formål å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

Grunnlaget for organisasjonens arbeid finnes i naturbruksnæringene og lokalmiljøet. Organisasjonens målsetting uttrykkes gjennom 4H-løftet:

"Vi lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med klart Hode, varmt Hjerte, flinke Hender og god Helse."

I 4H er det ungdommen selv som bestemmer, med bistand fra en voksen klubbleder. Styret i Kløverklubben 4H består av ungdom i alderen 13-18 år. I årenes løp er det ikke få ungdommer som har stiftet sitt første bekjentskap med organisasjonsarbeid gjennom deltakelse i klubben!

Fram til vinteren 2007 sto Kløverklubben 4H uten eget lokale. Det ble derfor tatt kontakt med Arendal kommune for å se på muligheten for å innrede kjelleren i Nesheim skoles SFO-bygg til klubblokale og tilholdssted for medlemmene.

Kommunen ga klarsignal og klubben satte i gang et stort dugnadsprosjekt, som også ble godkjent som medlemsoppgave av 4H-kontoret i Aust-Agder. Alt arbeidet ble gjort av klubbens medlemmer, med god hjelp fra foreldre og besteforeldre. På det meste var det over 60 frammøtte på dugnadskveldene.

Og endelig, på klubbens høstfest 17.november 2007, kunne prosjektet presenteres og lokalene tas i bruk.

Medlemmenes engasjement og glød har en positiv innvirkning på hele bygda og Kløverklubben 4H er en verdig vinner av Frivillighetsprisen 2008!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**