Har byrådet avsluttet kampen mot mobbing?

– I følge BT øker antallet mobbesaker i bergensskolen. Det er alvorlig at det nå er en negativ utvikling på dette området. Som bystyrerepresentant og oppvekstpolitiker forventer jeg å bli informert om mobbing i skolen av byrådet, til nå har BT vært en mye mer informativ kilde enn byrådet og sånn skal det ikke være, sier bystyrerepresentant for Venstre, Idun Bortne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Hans-Carl Tveit

– Da jeg var oppvekstbyråd var arbeid mot mobbing et viktig satsningsområde og vi så at det ga resultater. Man blir aldri ferdig med arbeidet mot mobbing og det er avgjørende å holde et gjevnt trykk. At antallet mobbesaker nå øker viser at byrådet tydeligvis ikke har fulgt opp antimobbearbeidet jeg fokuserte på som oppvekstbyråd, sier gruppleder for Venstre og tidligere opvvekstbyråd, Hans-Carl Tveit.

– Kvalitetsmelding for grunnskolen er en statusrapport for tilstand og utvikling i bergensskolen. Dette er et viktig verktøy for politisk styring av grunnskolen i Bergen. Bystyret har vedtatt at byrådet årlig skal legge frem kvalitetsmelding, men så vidt jeg kan se er det ikke lagt frem kvalitetsmelding siden 2006 da daværende oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit la frem kvalitetsmelding for skoleåret 2005. Bergenssbyrådet har ikke lagt frem en eneste kvalitetsmelding siden tiltredelsen, jeg lurer på om det er noe med utviklingen i bergensskolen de ikke vil ha fokus på, fortsetter Bortne.

Idun Bortne

– Mye av fullmaktene innenfor skolefeltet er delegert til byrådet og da er det viktig at byrådet årlig leverer Kvalitetsmelding slik bystyret får oversikt over utviklingen i skolen og får ta en skikkelig debatt om veien videre, sier Bortne.

– Jeg mistenker at det ved siden av mobbing er flere andre områder i skolen som har en negativ utvikling og som byrådet derfor ikke vil ha fokus på. Jeg vil derfor etterlyse Kvalitetsmelding for grunnskolen og be om en egen redegjørelse om mobbing i bergensskolen, avslutter Idun Bortne.

For ytterligere kommentarer kontakt,
Idun Bortne på tlf 91817839 eller
Hans-Carl Tveit 91 55 98 16

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**