Ber statsministeren frigjøre alle dokumenter i DnB Nor-saken

Venstres leder Lars Sponheim er svært overrasket over at Dagens Næringsliv i dag kan avsløre at Statsministerens kontor hemmeligholder dokumenter i DnB Nor-saken, og ber om at disse snarest må offentliggjøres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

– Det er helt åpenbart at Statsministerens kontor må offentliggjøre all relevant informasjon i denne alvorlige saken. Fra før av har denne saken vist at statsministeren og hans stab ikke har vært ryddige nok. For meg så fremstår det sterkere og sterkere at informasjon fra Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kan ha hjulpet DnB Nor til å få kunnskap om når tiltakspakken skulle offentliggjøres, sier Sponheim.

Venstres leder Lars Sponheim sier til Dagens Næringsliv i dag at all kommunikasjonen mellom Rune Bjerke og Statsministerens kontor helt inn i den siste helgen, tyder på at DnB Nor-sjefen kunne føle seg trygg på at det var snakk om timer, ikke dager eller uker før tiltakspakken ville komme.

Legge sammen to og to
Sponheim mener at informasjonene fra Statsministerens kontor kunne bidra til at DnB Nor kunne legge to og to sammen, og på den måten skaffe seg bedre kunnskap om tiltakspakken.
– Selv om Schjøtt-Pedersen kan ha følt at han ga innholdsløs informasjon, så handler dette om hvordan mottageren oppfattet det. Husk at DnB Nor ved handel i verdipapirer har som fag å tolke signaler fra myndighetene og markedet og vurdere riktig timing. Det er derfor det er så viktig at regjeringen sørger for ryddighet når de kommuniserer med markedet, sier Sponheim.

Superfinansministre
Sponheim mener også at det er helt åpenbart at Statsministerens kontor burde ha vist til Finansdepartementet da Rune Bjerke tok kontakt. – Finansdepartementet har et apparat som er proffe og som evner å håndtere dette med stor avstand. Det har aldri vært meningen at det er Statsministerens kontor som skulle håndtere slike saker, men her har åpenbart de to tidligere finansministrene Stoltenberg og Schjøtt-Pedersen falt for fristelsen til å være en slags superfinansminister, sier Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**