Krever at statsråd Aasland redegjør for budsjettkutt

Universitets- og høgskolerådet melder at universitet og høgskoler etter en nøyere gjennomgang av statsbudsjettet er påført to nye kutt i budsjettet. Venstre krever at statsråd Aasland redegjør for kuttene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Det er svært oppsiktsvekkende at universitets- og høgskolesektoren er påført to nye kutt i budsjettet uten at dette er kommet klart frem fra presentasjonen av Statsbudsjettet og budsjettdokumentene, sier Odd Einar Dørum (V) i Kirke- Utdannings- og Forskningskomiteen.

Dette har hittil ikke vært kjent. Venstre mener statsråd Tora Aasland snarest må redegjøre for hva som er de relle kuttene til forskning og høyere utdanning.

– Dersom Stortinget skal kunne ha en forsvarlig behandling av budsjettet for universitets- og høgskolesektoren må alt på bordet, og jeg forventer at statsåd Aasland snarest mulig redegjør for hva som er de relle kuttene til forskning og høyere utdanning, sier Dørum.

Les Dørums spørsmål til statsråd om Aasland om hvilke initiativ statsråden vil fremme for å unngå realnedgang i bevilgningene til universitets- og høyskolesektoren, og dermed flere hvileskjær.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**