Bekymret for Hurtigrutens framtid

– Hurtigruta har stor betydning for Ytre Namdal. Jeg er bekymret for hva som kan skje med hurtigrutas anløp i Rørvik, dersom man ikke får løst krisen hurtigruteselskapet, sier Venstres stortingsrepresentant fra Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Spesielt langs kysten er det mange som er bekymret, sa Skjelstad i stortingets spørretime onsdag, og han forventer nå at samferdselsminster Liv Signe Navarsete viser handlekraft i saken.

Selskapet varslet for et år siden at to skip kan bli tatt ut av drift. I henhold til hurtigruteavtalen har Hurtigruten krav på reforhandlinger med staten når det kommer til uforutsette utgifter. Disse forhandlingene har gått veldig tregt. — Jeg forventer nå at forhandlingene går mot en ende, sier Skjelstad, og viser til at hurtigruten er på vei til å kjøre på grunn.

– Jeg er alvorlig bekymret for Hurtigrutens framtid. Regjeringen må ta i bruk de virkemidler som er mulig for å sikre at hurtigruteselskapet får vilkår som er til å leve med, avslutter stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**