Om bydelsstyrene

Onsdag 15. oktober hadde har Rambøl et innlegg i BT der han å stile spørsmål om hva som er vitsen med bydelsstyrene. Han refererte da til et vedtak i Laksevåg bydelstyre angående sammenslåingen av skolene Holen og Håstein.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nå er det interessant at denne saken blir tatt opp i BT av et bystyremedlem for Arbeiderpartiet og ikke noen av partiets representanter i bydelstyret, men grunnen til det bør vel heller herr Rambøl svare på enn at jeg skal spekulere om det.

For det første vil jeg påpeke en ting. Venstre danner ikke flertall i Laksevåg bydelsstyre sammen med KrF, Høyre og FrP slik Rambøl beskriver det. Det flertallet eksisterer uten Venstre siden Høyre og KrF. har vendt ryggen til sin tidligere lojale samarbeidspartner. Ett ord man ikke kan bruke om de to nevnte partiene. Så Rambøl kan bare gin opp forsøket med å linke Venstre opp mot FrP, som ser ut til å være Arbeiderpartiet sin eneste strategi i debatt med Venstre.

Nå har det seg ikke slikt at vedtaket var nøytralt, men at det var et flertall for å gå inn for sammenslåingen. Hvordan det kan være et nøytralt vedtak er meg en gåte. Uansett skal jeg nå gjøre noe få politikere gjør, nemlig innrømme at jeg gjorde en meget grov feil. Jeg fikk forespeilt meg at vedtaket kun innebar en sammenslåing av administrasjon, men overså det store bildet her. Dette var en grov feilvurdering av undertegnede og det ber jeg faktisk beboere på Laksevåg om unnskyldning for.

Helt til slutt vil jeg bare oppfordre herr Rambøl til en liten ting. Kanskje han bør nevne for Arbeiderpartiets representanter i bydelstyret om å benytte seg av muligheten de har til å drive politikk. For i dag stemmer de sammen med KrF, Høyre og FrP i å delegere myndighet til kultursjefen.

Trond Wathne Tveiten
Bydelstyrerepresentant for Venstre i Laksevåg bydelsstyre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**