Fremtids-Harstad

Lokalpolitikk handler i bunn og grunn om å ha visjoner for nærområdet hvor man bor. Harstad Venstres overordnede visjoner for Harstad finnes i programmet vårt vedtatt i forkant av forrige kommunevalg. Mens Harstad Tidende kjører føljetong om Fremtids-Harstad er her våre visjoner, som utdrag fra vårt program. Har du innspill om veien fra visjon til praktisk politikk? Ta gjerne kontakt med en av våre politikere!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre har en visjon om å utvikle Harstad til den beste byen å vokse opp i og være i i Nord-Norge. Vi kan prioritere barn og unge, vi kan prioritere skolen og vi kan prioritere medmenneskelighet. Harstad Venstre ønsker å få deg til å gjøre mer for byen din, med naturen på vår side, er det opp til å åpne øynene for hva vi kan få til. Venstres kommune er nemlig borgernes kommune, som styres gjennom borgernes makt og deltakelse.

ET KREATIVT OG NYSKAPENDE HARSTAD

Harstad skal være en være en motor for nyskaping og vekst for hele regionen. For å få til dette fokuserer Venstre på å skape et godt næringsklima, spesielt for små og mellomstore bedrifter, og for å forbedre offentlig sektor. Dette er avgjørende for å sikre flest mulig arbeid, og for å sikre inntekter til å bedre velferdstilbudet. Harstad Venstre har tro på moderne løsninger for næringsutvikling, og vil at kommunen skal være en aktiv støttespiller og tilrettelegger for gründere og bedrifter i etableringsfasen. Det er det nyskapende næringslivet som skaper vekst og arbeidsplasser i byen.

EN LEVENDE KULTURBY

Kulturell virksomhet har stor betydning for Harstad både gjennom økt livskvalitet for den enkelte, den økonomiske nytteverdi og ikke minst kulturens egenverdi. Venstre satser på kultur som et av de viktigste virkemiddelene for å gjøre Harstad til en enda bedre og mer attraktiv by, der trivsel, opplevelser og livskvalitet står i sentrum.

EN MODERNE MILJØBY

Bærekraftig utvikling må ligge som grunnstein for all politikk som utformes i Harstad. Venstre vil at Harstad skal være en av verdens mest miljøvennlige byer. En by med ren luft og rent vann og gode grønne lunger – en by som satser på kollektivtransport og ivaretar sitt biologiske mangfold. Venstre vil drive miljøvern gjennom nytenkende og fornuftige tiltak som minsker forurensning.

FRA VISJON TIL VIRKELIGHET

Veien fra visjon til virkelighet går gjennom praktisk politikk dag for dag. Det er med disse visjonene i kofferten og bakhodet vi i kommunestyret og i komitéarbeid jobber fram løsninger. Harstad Venstre og Harstad Venstre politikere er med i lokalpolitikken for å gjøre byen vår enda bedre! Ta gjerne kontakt med gode forslag på veien!

Fremtids-Harstad i Harstad Tidende:
Prosjekter i Harstad
En miljøvennlig by

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**