Asylmottak i Rissa

Vi håper at det skal bli godt å være asylsøker i Rissa! De har nok hatt det tøft nok fra før, skriver Siri Evjen i sitt leserinnlegg til Fosna-Folket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Etter å ha fulgt med i Rissa befolknings reaksjoner på det nå vedtatte asylmottak på Hill pensjonat vil jeg komme med noen tanker. Vi ønsker alle at Rissa skal være en god plass å bo i for alle. Alle er vi engstelig for at noe skal ødelegge det.
Men er det moralsk riktig å være skeptisk, og å komme med all mulige argumenter for å rettferdiggjøre våre negative holdninger til et asylmottak? Det er ikke vanskelig å forstå at man kan være skeptisk og engstelig, men er det riktig?
Kan vi som er så heldig å ha vunnet i lotto og får bo i Norge i fred og fordragelighet, ikke gi noen få unge muligheten til å leve et verdig og godt liv? Vi er av den oppfatning at alle mennesker har rett til å ha det bra, men dessverre har ikke alle en lik mulighet til det. Det hadde blitt helt riv ruskende galt at vi i Rissa ikke skal ha rom og medmenneskelighet nok til å bidra med å ta ansvaret til å gi disse unge menneskene på flukt en ny start. Derfor er det godt å vite at flertallet i kommunestyret stemte for at vi skal bidra for å hjelpe!
Vi i Rissa Venstre håper at vi vil vise storsinn og gjestfrihet når de kommer. Vi må nok regne med at det ikke nødvendigvis bare blir enkelt og knirkefritt, men vi håper og tror at det skal vi etter hvert være i stand til å takle.
Vi håper at det skal bli godt å være asylsøker i Rissa! De har nok hatt det tøft nok fra før!
Hilsen
Siri Evjen,
Rissa Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**