Troms V på kommunalkonferansen

I helga har VHO arrangert Venstres kommunalkonferanse parallelt med Rikspolitisk nettverk på Gardermoen. Viktige saker ble dikutert som del av programarbeidet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hovedtemaer var Venstres politikk for utdanning og forskning, med spesiell vekt på en systematisk videreutdanning for lærerne. Videre ble argumentasjonen tydeliggjort rundt Venstres ønske om et styrket kommunenivå med overføringer av oppgaver fra Staten og flere frie midler for mer velferd lokalt.

Det var også lærerike verksteder for mediearbeid og politikkutvikling. Østfold og Aust-Agder vant prisene for hhv mest medieoppslag og beste medieoppslag siste måned.

Ordførerne, varaordførerne og fylkestingsrepresentanter diskuterte også informasjonsflyten i partiet og hvordan de som eget uformelt forum kunne påvirke Venstres politikk, spesielt i statsbudsjettider, men også i forhold til KS løpende politikkutvikling.

Konferansene hadde felles del ved oppstart mandag da Lars Sponheim innledet som på et landsstyremøte: Han gikk gjennom både aktuell finanspolitikk og programarbeidet, der han har deltatt i komiteen. I talen annonserte han ultimatum i forhold til petrofri sone i Lofoten og Vesterålen.

Programmet kommer i utkast nr 2 i desember. Det er ennå tid til å sende inn reparasjoner til det (1. nov). Utkast 2 skal behandles gjennom fylkesårsmøtene, landsstyret og landsmøtet til slutt.

Ca 120 var til stede på Gardermoen. Fra Troms deltok Jan Fjellstad, Jonas Stein Eilertsen og Roar Sollied.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**