Venstre sier nei til sammenslåing av sykehusområder

I et fellesforslag fra H, FrP og Venstre i fylkesutvalgets møte denne uke, sa de tre partiene et klart nei til en sykehusfusjon mellom Telemark og Vestfold. Fylkesrådmannens innstilling på dette punktet var en aksept av at Sykehuset Telemark, Sykehuset i Vestfold HF og Psykiatrien i Vestfold HF ble organiseret i ett sykehusområde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Sykehuskorridor

Foto: © Lucian Coman | Dreamstime.com

Da saken var oppe i fylkesutvalget fremmet de tre partiene (H, FrP og V) i posisjon følgende fellesforslag:

“Vestfold fylkeskommune kan ikke akseptere at Telemark og Vestfold blir et stort sykehusområde/helseforetak.

Sykehuset i Vestfold HF, Psykiatrien i Vestfold HF og Sykehuset Telemark HF, må fortsatt forbli selvstendige HF. De skal bestå som selvstendige organisatoriske og juridiske enheter, egne direktører, egne styrer, og med fullverdig akuttilbud.. Pasienter og lokalmiljø er best tjent med en ledelse som har nær kjennskap til kommunene. Ledelsen må ha myndighet til å inngå forpliktende samarbeid med kommunehelsetjenesten.

Sykehustilbudet i Vestfold og Telemark må utvikles gjennom en samarbeidsmodell, basert på et likverdig og frivillig samarbeid — ikke gjennom tvangssammenslåing.”

Ved behandling av saken fikk forslaget tilslutning fra både Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.
Arbeiderpartiets representanter valgte å avstå fra å støtte både fylkesrådmannens forslag samt fellesforslaget.

 Kåre Pettersen

Kåre Pettersen

Venstres representant i fylkesutvalget, Kåre Pettersen, framhver hvor viktig det nå er at vi politikere står sammen i denne saken. Dette vil være med på å gi et mye tydeligere signal til staten om hva vi ønsker oss av framtidige helsetilbud i de to fylkene Telemark og Vestfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**