Vefsn Venstres 125 års jubileum

Velkommen til bursdagsferiringen mandag 20. oktober kl 19.00 på Kulturverkstedet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Vefsn Venstrelag feirer sin 125 års bursdag
mandag, 20. oktober 2008 kl. 19.00.
20. oktober er datoen til selve stiftelsesdagen i 1883. Denne gangen samlet Venstre 600 mennesker. Festen er en kulturbegivenhet!

I denne anledning ønsker vi å invitere byens befolkning.
Feiringen foregår på Kulturverkstedet i Sjøgata.
Festen blir en historietime der Vefsns kjente bygdebokforfatter, Kjell Jacobsen, holder kåseri og Vefsns siste stortingsrepresentant for Venstre, Kristian Halse, leser festskrift og byens eminente musikere står for det kunstneriske. Vefsn Venstre vil også utgi en jubileumsbok.

Gunvald Ludvigsen

Foto: Rune Kongsro

Vi vil også få besøk av Stortingsrepresentanten Gunvald Ludvigsen.

Vi håper at du har anledning til å kunne dele festen med oss.

Fra forord i jubileumsboken:

Vefsn Venstrelag — eller Vefsens 17 de Mai Forening som laget ble kalt i starten — ble stiftet 20. oktober 1883, tre måneder før stiftelsen av Norges Venstreforening 24. januar 1884. Dermed er Vefsn Venstre et av Norges eldste partilag. Det er på dagen 125 år senere at laget feirer jubileet på Kulturverkstedet sammen med byens befolkning.
Denne jubileumsboken er en videreføring av 100 års skriftet fra 1983 og vi er glade og takknemlige for at også fortsettelsen er ført i pennen av Kjell Jacobsen og Kristian Halse. Vi er stolte over å kunne dokumentere Vefsn Venstres historie så grundig.
Medlemstallet og oppslutningen til Vefsn Venstre har forandret seg, men ikke partiets radikale profil. Ideologien og grunnverdiene er de samme. Raus, ærlig, engasjert, ansvarlig og framtidsglad er egenskapene Vefsn Venstre ønsker å forbindes med. Fremtidens oppgaver står i kø — kompromissløst forsvar av demokratiet, toleransen, internasjonalismen, den sosiale rettferden, danningsidealet, individuell frihet, ansvarlighet, økologisk balanse og biologisk mangfold, for å nevne noen.
Det går en sosialliberal vind over Norge. Vefsn-samfunnet trenger Venstre nå som før.

Franziska Wika

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**