Støtter de private barnehagene

Inger Lise Bangstad i Levanger Venstre støtter de private barnehagenes aksjon for å beholde dagens øremerkede statstilskudd til de private barnehagene. Hun har sendt brev til stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad om saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Inger Lise Bangstad

Foto: Fotograf Hattrem

-I Levanger kommune er det tilnærmet full barnehagedekning. Ca.80% prosent av barnehagene er private barnehager, sier Bangstad.

Eiere av de private barnehagene er nå sterkt bekymret over forslaget om å fjerne §14 i Barnhageloven. § 14 sikrer de private barnehagene økonomisk likebehandling med tilsvarende kommunale barnehager. I tillegg blir øremerket statstilskudd gjort om til rammetilskudd til kommunene fra 2011.
Konsekvensene av dette vil gjøre det vanskelig for de private barnehagene å overholde en makspris. I verste fall kan det føre til nedleggelse av private barnehager.

Levanger Venstre har programfestet i valgprogrammet 2007 — 2011, at vi skal arbeide for å:

Gi de etablerte private barnehagene trygge vilkår for sin virksomhet.
Sikre barnehagenes økonomiske grunnlag for å opprettholde tilbudet.

Vi ønsker å støtte den landsdekkende aksjonen 23.oktober, slik at det kan bli satt fokus på hva politikere må gjøre for å opprettholde barnhagedekningen i Levanger, og for at de skal kunne tilby barn og foreldre barnehageplasser av høy kvalitet, avslutter Inger Lise Bangstad i Levanger Venstre.

Les brevet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**