En smak av råtten FrP – politikk

– Helsebyråden fra FrP i Oslo vil ikke bosette flere flyktninger eller asylanter fra Somalia, denne formen for selektiv utvelgelse blant grupper man vil bosette er uverdig og høyst kritikkverdig. Det sender et meget uheldig signal når landets største kommune sier at den ikke vil ta imot mennesker med en bestemt nasjonalitet, sier gruppeleder i Venstres bystyregruppe, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Hvis det er slik at Oslo har større utfordringer med Somaliere en andre bosatte grupper så får Oslo kommune håndtere det gjennom oppfølging og forsterkede inkluderingstiltak istedet for å stenge byen for mennesker med et beskyttelsesbehov på denne måten, fortsetter Tveit.

Hans-Carl Tveit

– Helsebyråden i Bergen Liv Røssland (FrP), har vært negativ til Venstres forslag om å etablere kommunale asylmottak for å avhjelpe situasjonen med undersludd på asylplasser. FrP skaper et kaldere samfunn, klart i konflikt med norske humane tradisjoner når dette partiet på ytterste høyre fløy stenger grensene til våre størrste byer for mennesker med et klart beskyttelsesbehov, fortsetter Tveit.

– Idag har vi i landsstyret i Kommunenes Sentralforbund (KS) vedtatt en uttalelse om at kommunene må bidra til å løse utfordringene med stor mangel på asyplasser ved å være positv til etablering av asylmottak i egen kommune., fortsetter Tveit.

– FrP sin innvandringsfientlige politikk i Oslo og Bergen er bare en forsmak på hva vi kan vente oss hvis dette partiet skulle komme i regjering etter valget i 2009. At Høyre og KrF er med på å sette denne politikken ut i livet i Norges største kommuner er skremmende og uanstendig, avslutter Tveit.

For ytterligere kommentarer, kontakt:
Hans-Carl Tveit på tlf: 91 55 98 16

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**