Skedsmo må si ja til flere flyktninger

Venstre og SV fremmer i dag et omforent forslag om å si ja til Inkluderings-og mangfoldsdirektoratets anmodning om å ta imot 70 flyktninger neste år, hvorav fem mindreårige. De to partiene mener at det er ingen grunn til å utsette behandling av saken til budsjettmøtet i desember.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Mennesker

Foto: Microsoft

— Dette er noe vi er innstilt på å få på plass uansett, fordi det handler om å ta vår del av en nasjonal dugnad og rekke en hjelpende hånd til dem som trenger det aller mest, sier leder i Skedsmo Venstre, Boye Bjerkholt.

Rådmannen foreslår at beslutning om å ta imot 70 i stedet for 35 flyktninger neste år utsettes til budsjettbehandlingen, men at anmodningen om å ta imot fem mindreårige flyktninger avvises allerede nå.

— Det er 8200 mennesker som har fått opphold i Norge og som venter på å få et sted å bo. Ingen er tjent med at kommunene holder igjen og lar folk bo på statlige mottak i lang tid, sier Bjerkholt.

Han mener det er avgjørende for å få til en god integrering at oppholdet på mottak blir kortest mulig.

— Alle som er opptatt av god integrering bør støtte forslaget fra SV og Venstre. Hvis ikke Skedsmo tar sin andel, har vi heller ingen moralsk rett til å kreve at andre bidrar like mye. Det vil være flaut for Skedsmo som kommune om vi, med alle de gode forutsetningene vi har for å få til en god integrering, setter foten ned, avslutter Bjerkholt.

Forslaget som Venstre og SV fremmer i hovedutvalg for undervisning (HUU) og hovedutvalg for helse og sosial (HUH) lyder som følger:

1. Anmodning om bosetting av 70 flyktninger i 2009 imøtekommes.

2. Anmodning om bosetting av 5 mindreårige flyktninger i 2009 imøtekommes.

3. Tiltak, herunder stillinger, for å styrke mottaks- og integreringsarbeidet avklares ved budsjettbehandlingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**