Gjennomslag i formannskapet

I formannskapsmøtet i går fikk Venstre flertall til merknader i tre ulike saker: om kommunal plan for idrett, friluftsliv og friområder, om utviklingsmidler til kildenett.no og om interkommunalt legevaktssamarbeid. Kommunalråd Jon Gunnes var godt fornøyd med dagen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kommunal plan for idrett, friluftsliv og friområder 2009-2016 med handlingsprogram 2009-2012.

Fotball

I denne saken foreslo Venstre at formannskapet sender tilbake planen til rådmannen for videre bearbeiding og analyse før den legges ut til offentlig høring. Begrunnelsen for forslaget var at planen som ble fremlagt ikke omfatter alle idretter og alle idrettsforslag, og dette mener vi i Venstre ikke er godt nok. Dette forslaget ble nedstemt med 7 mot 4 stemmer, men følgende merknad fikk støtte fra alle partier:

“Planen er god på mange områder, men det savnes en plan som omfatter flere idretter og idrettsanlegg. Kunstgressbanene skal først presenteres i det endelige utkast av planen og dette er ikke tilfredsstillende. Andre utendørsidretter for barn og ungdom er lite nevnt i planen. Rådmannen ser selv behov for å utvikle analysemateriellet videre for å favne flere typer idrettsanlegg. Når det skal prioriteres hvilke anlegg som bør etableres og/eller rehabiliteres så må en slik plan være helhetlig.

Idrettslagene har kommet med en liste over anleggsprosjekter som er under planlegging og/eller er ferdig, men venter på spillemidler SM. Rådmannen bør kommentere noen av disse prosjektene i forhold til hvor realistiske de er, behov og ikke minst finansiering.”

Utviklingsmidler til kildenett.no

Student studentbolig

Fylkeskommunen søkte Trondheim kommune om økonomisk støtte til en videre utvikling av kildenett.no. På grunn av kommunens økonomiske situasjon ser vi ikke muligheten til å imøtegå søknaden, men fordi kildenett.no er et viktig verktøy for elevene i Trondheimsskolene fremmet vi følgende merknad, som ble støttet av alle partiene:

“Kildenett er mye brukt av elever og lærere i Trondheimsskolene. Trondheim kommune bør fortsatt bidra i prosjektet gjennom Byarkivet og skolene. De bør fortsette med å gi tjenester når Kildenett.no har behov for testkjøring og/eller søker materiell for oppdatering av nettstedet.”

Plan for legevakten 2008-2010-interkommunalt legevaktsamarbeid.

ambulanse

Formannskapet sa med dette ja til å gå inn i et interkommunalt legevaktsamarbeid med nabokommunene. Målet er å få til en bedre og mer effektiv tjeneste i alle kommunene, men for å sikre at vi politikere har mulighet til å følge med at tjenesten er god nok, fremmet Venstre følgende merknad som også fikk støtte fra alle partiene:

“Formannskapet ber om at det også i fremtiden blir gjort fortløpende registreringer av ventetid ved legevakten. En tilbakemelding til formannskapet skal skje minst hvert halvår.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**