Fortsatt sykepleieutdanning i Harstad

Harstad Venstre mener sykepleieutdanningen ved HiH selvfølgelig skal forbli her i byen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Omtrent ved feiringa av sitt 25-årsjubileum kan HiH lese i mediene at direktøren ved UNN leker med kongstanker om å flytte sykepleieutdanningen fra HiH og legge den inn under Tromsø. Selv om ingen andre, hverken rektorer eller dekaner i Tromsø eller vår egen rektor her har hørt om saken tidligere er slike trusler som ulmende glør.

Sykepleieutdanningen i Harstad representerer tradisjonsrik kvalitet, og ble nylig også stemplet akkreditert av NOKUT. Sykepleieutdanningen her samarbeider også godt mot både kommunehelsetjenesten og sykehuset hvor studentene har praksis. Høgskolen i Harstad tilbyr svært gode undervisningsforhold, med blant annet et topp utstyrt klinikkrom. Gjennom å tilrettelegge for deltidsstudier gir HiH også studenter med ulik bakgrunn og ulik livssituasjon muligheten til å lykkes.

Sykepleieutdanning finnes i dag ved nærmere 25-30 læresteder i landet vårt, og noe av misjonen er nettopp å tilby utdanning der folk er. En slik tankegang som prioriterer både bredde over landet, og spisser ved universitetene sikrer mulighet til utdanning for alle uten å underkjenne kvalitetssterke smale miljøer.

Harstad Venstre ønsker derfor med dette å signalisere at vi ikke liker Tromsøs kongstanker, og informerer om at vi ønsker å beholde sykepleieutdanningen vår i Harstad; til nytte og glede både for studentene og byen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**