Hodeløst nattmatforbud

— Nattmatforbudet i Lillestrøm er et hodeløst tiltak som bare har gjort vondt verre, mener Skedsmo Venstres leder Boye Bjerkholt. Han mener forbudet snarest mulig bør oppheves.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Kebab2

Foto: arsel, sxc.hu

— Venstre har aldri hatt noen tro på at å begrense mattilgangen vil føre til mindre fyllebråk. Når det nå rapporteres om økende uro og bråk fordi folk ikke får mat, så må kommunestyreflertallet ta det på alvor, sier Bjerkholt.

Venstre har helt siden forslaget ble fremmet kjempet imot nattmatforbudet, og stemte imot da kommunestyret fattet sitt vedtak før sommeren.

— Det har aldri vært et problem at folk spiser mat etter en kveld på byen. Tvert imot, det er grunnleggende bra at folk fyller opp magen når de har drukket alkohol en hel kveld, og ingen bør være overrasket over at det blir mer bråk når folk går rundt på tomme mager, sier Bjerkholt.

At noen nå tyr til å kjøpe engangsgrill og lager sin egen mat midt på natta, mener Bjerkholt er et symptom på at innskrenkingen av matserveringens åpningstider er fullstending skivebom.

— Jeg har stor forståelse for at folk strekker seg langt og finner kreative løsninger for å fylle opp magen, men det kan ikke være slik at folk skal være nødt til å grille mat langs veikanten for å få seg en matbit, sier Bjerkholt.

Han inviterer nå de som stemte for nattmatforbudet til å skifte mening og omgjøre vedtaket.

— Det er ingen grunn til å vente til prøveperioden på seks måneder er over, når vi allerede nå ser alle de problemene som det har ført med seg, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**