Kortere serveringstider, nei takk!

Bystyret vedtok 1. oktober 2008 at gatekjøkken i Haugesund sentrum må stenge matserveringen kl 0230 i helgene, samtidig med at nattklubbene stenger skjenkingen. Men er det egentlig en god ide?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Alkohol

Haugesund Venstre foreslo at gatekjøkken får ha åpent så lenge de selv vil. I debatten viste May-Britt Vihovde fra Venstre blant annet til hensynet til brannvern. Hun advarte mot at kortere åpningstider for gatekjøkken kan føre til flere utrykninger fra brannvesenet på grunn av at noen vil sovne fra komfyren når de må lage seg nattmat hjemme etter å ha vært på byen.

I debatten ble det stilt spørsmål ved om det er belegg for slike advarsler. I Haugesunds Avis den 28. juli 2008 anbefalte forebyggende enhet ved brannvesenet i Haugesund at folk bør gjøre det til en vane å spise gatekjøkkenmat før de drar hjem fra byen. Brannvesenet opplyste at det ganske ofte rykker ut til folk som har vært på fest, for så å sette i gang med å lage varmmat hjemme. Resultatet er altfor ofte at de sovner fra komfyren.

Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap viser at ca 40 prosent av alle skader og dødsfall knyttet til tørrkoking på landsbasis skjer i helgene, gjerne om nettene. Om lag 2/3 av de som rammes er menn, og over halvparten er under 40 år. I mange av tilfellene er det innrapportert at den skadede eller omkomne var sterkt beruset, og sovnet fra komfyren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**