Alstahaug Venstre vil ha færre på trygd!

Kommunestyrerepresentant fra Alstahaug Venstre, Hanne Nora Nilssen reagerer på uttalelse som er kommet fram i omstillingsrapporten for Alstahaug. “Man kan ikke ha som et innsparingstiltak å få arbeidstakere over på uføretrygd. Dette strider både mot NAV-reformen og intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv som partene i arbeidslivet og regjeringen har inngått”, sier Nilssen i en kommentar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nilssen sier videre at dette er utsagn og holdninger som ikke passer seg for en IA-bedrift som Alstahaug kommune. I den forbindelse har Nilssen sendt et brev til ordfører i Alstahaug, hvor hun ber om en redegjørelse for disse utsagnene. “Som kommunestyrerepresentant med arbeidsgiveransvar ønsker jeg ikke at slike uttalelser skal komme til uttryk i offentlige dokumenter” avslutter Nilssen.

Følgende uttalelse er det Nilssen har reagert på:

“Alstahaug kommune har erfart at manglende pedagogisk kompetanse (r) og/eller sviktende helse kan føre til redusert kvalitet på undervisninge. Dette har gitt økte kostnader ved at kompensatoriske tiltak har blitt satt inn: økt voksentetthet (pedagoger, assistenter) og økte ressurser til spesialundervisning eller andre kostnadsdrivende tilrettelegginger. Arbeidstakere som ikke klarer å løse arbeidsoppgavene sine uten at det blir iverksatt større kompensatoriske tiltak bør enten veiledes over i annet arbeid som de kan mestre, eller eventuelt gå over på uføretrygd”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**