Vil på Stortinget fra Vest-Agder i 2009

Anne Margrethe Larsen fra Flekkefjord presenterer seg her. Hun ønsker førsteplasssen på Venstres liste ved stortingsvalget i 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Anne Margrethe Larsen, stortingsrepresentant

Anne Margrethe Larsen. Landsmøte 2008.

Foto: Christoffer Biong

Jeg heter Anne Margrethe Larsen, er 58 år gammel og opprinnelig fra Haugesund. Siden 1976 har jeg og familien(mann og nå tre voksne sønner) bodd i Flekkefjord. Som bestemor kan jeg nyte “livets dessert” med fire små barnebarn. Jeg har utdanning som sykepleier og har gjennom årene fortsatt med videreutdanning innen ledelse, pedagogikk, kvalitetsarbeid og psykiatri. Med arbeidserfaring som bl.a. styrer ved sykehjem, adjunkt ved hjelpepleierlinjen på videregående skole og sjefssykepleier på Flekkefjord/Lister sykehus, har jeg fått mulighet til å jobbe med mennesker. Dette har også gitt meg verdifull livs-og arbeidserfaring.

I alle år har jeg vært aktiv i frivillig arbeid, og mitt sosiale engasjement ble for alvor vekket da jeg reiste som utviklingsstudent til USA. Derfor ble jeg også tidlig engasjert i helse-/omsorgspolitikk i Norsk Sykepleierforbund, og jeg var medlem av Forbundsstyret der i to perioder. Så gikk min politiske vei til Venstre og Flekkefjord bystyre, Vest-Agder fylkesting og som fylkesleder i Vest-Agder Venstre.

Det har derfor vært helse-/omsorgspolitikk jeg har vært mest opptatt av, spesielt sykehusforetak, lokalsykehus, psykiatri og tilbudene i kommunehelsetjenesten. Jeg ser her store utfordringer, spesielt i samordning, økonomi, kvalitet og verdighet i omsorgen. Skole er en viktig venstresak, og i barneskolen er det behov for flere kvalifiserte lærere framfor flere timer til de minste! I videregående skole trengs mer rådgiving til den enkelte elev, for å hindre “drop-outs” og en fortsatt debatt om teorimengden på flere linjer. Dessuten er klima-/miljøsaker svært viktig for meg, det handler om framtiden.

På Stortinget er jeg medlem av Utenrikskomiteen, og jeg har jobbet med menneskerettigheter, særlig f.t. kvinner. Dette har vært viktig i Saudi-Arabia og Iran. Jeg har også vært med på å sette fokus på kvinner og “trafficcing”. Det er interessant å jobbe med utviklingsspørsmål. Jeg har engasjert meg i spørsmålet om enslige asylsøkere. Flott at Cooconsenteret for mindreårige asylsøkere nå er i gang i Farsund, etter to års arbeid. Av andre lokale saker må jeg nevne politiberedskap, samferdsel, forliksråd, trafikkstasjoner m.m.

Ta gjerne kontakt i din sak til
[email protected] eller på mob 41665690

EP

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**