Vil på Stortinget fra Vest-Agder i 2009

Eva Kvelland fra Mandal presenterer seg her. Hun ønsker førsteplassen på Venstres liste i Vest-Agder ved stortingsvalget i 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Eva Kvelland, sentralstyremedlem

Eva Kvelland

Foto: Vidar Grundetjern

For de av dere som ikke kjenner meg, så heter jeg Eva Kvelland, er 28 år og bor i Mandal. I det daglige er jeg mastergradsstudent i offentlig politikk og ledelse ved UiA. Jeg er inne i min tredje periode i bystyret i Mandal og har tidligere vært generalsekretær i Unge Venstre og politisk rådgiver for Lars Sponheim. Jeg sitter også i Venstres Sentralstyre og styret til Sørlandet Sykehus HF.

Jeg har vært aktiv politiker i 11 årog har på denne tiden tilegnet meg mye politisk kunnskap og opparbeidet en bred erfaringsportefølje. Jeg er stolt av å kunne kalle meg en sosialliberaler. En sosialliberaler som har stor tro på at enkeltmennesket må få stor grad av frihet og mulighet til å skape et godt liv for seg selv. Dette i kombinasjon med et offentlig sikkerhetsnett, spesielt i helse- og sosialsektoren, er de grunnleggende verdiene i mitt politiske virke. Jeg har jobbet med flere politiske områder og har et bredt interessefelt, men stikkord som miljø og demokrati har alltid stått øverst på listen. Jeg ønsker å bli valgt på Stortinget for Vest-Agder Venstre for å jobbe med disse sakene, og for å sette landsdelen på kartet og lenger opp på prioriteringslistene for spesielt satsing på miljøvennlig energiutvikling, forskning, veibygging og utvikling av kollektivtransporten. Den siste tiden har jeg fått et nyvunnet engasjement rundt asyl- og integreringspolitikk, et område der Venstre på lik linje med miljøpolitikken må stå tydelig plassert i landskapet. Dette er et politikkfelt jeg ser frem til å jobbe med i årene som kommer.

Sørlandet har mange utfordringer og store markeringsbehov som i dag ikke blir dekket. Vi trenger en stortingsgruppe som ikke bare kan jobbe sammen på tvers av partigrensene, men som også kan jobbe sammen med representantene fra nabofylket i øst. Sørlandet trenger å bli satt på dagsorden, både i riksdekkende media og i stortingskorridorene.

Stortinget har representanter med lang erfaring og nå også mange yngre representanter. Jeg tror behovet for yngre representanter med lang erfaring er en kombinasjon som mangler og som vil være et viktig element for å flytte landet i den retning vi i Venstre vil. Den rollen er jeg klar for!

Ta gjerne kontakt med meg på
[email protected] eller 90534452

EP

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**