Spurte Storberget om konkret økning

Stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad stilte spørsmål til justisminister Knut Storberget om den konkrete økningen i antallet politifolk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Politi

Foto: Venstre

-Det er bra at det fremmes forslag om høyt opptak til Politihøgskolen, noe som på mange måter er i tråd med det Venstre gjentatte ganger det siste året har tatt opp. Det trengs politifolk ute for å skape trygghet, sier stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad. Han spurte justisminster Knut Storberget om mer konkret økning i antall politifolk i Norge under stortingets spørretime.

Det er to viktige tiltak som også har vært tatt opp tidligere. Det er god seniorpolitikk, slik at det blir mulighet til å stå lenger for dem som måtte ønske det, og det er sivile stillinger.

Men med de endringene som vi nå ser i de gjeldende arbeidstidsbestemmelsene, er mye av økningene til politiet spist opp allerede neste høst. Det smale som er avsatt til sivile stillinger, er heller ikke all verden. Jeg har hørt hva statsråden har svart tidligere i denne spørsmålsrunden, men jeg ønsker å utfordre ham på nytt ved å spørre: Hvor vil den reelle økningen av innsatsen bli neste år — med dette som bakteppe.

Justisministeren viste til at det er flere politidistrikter som nå får flere stillinger.

Les referatet fra stortingets spørretime her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**