Polsk minister besøkte Akershus-støttet idrettsprosjekt på Li skole

Fylkesvaraordfører Inge Solli (V) har møtt den polske visehelseministeren på Li undomsskole i Nittedal. Akershus idrettskrets presenterte YOU-me-prosjektet, et prosjekt som fylkeskommunen støtter med 235.000 kr pr. år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det er som et resultat av Akershus Idrettskrets internasjonale arbeid at visehelseminister Mariola Dwornikowska fra Polen besøkte Li skole 8.oktober for å se på dette prosjektet. MERidrettsprosjektet og idrettskretsens internasjonale engasjement er gjort mulig på grunn av den økonomiske støtten fra Akereshus fylkeskommune. Prosjektet går også under navnet YOU-me-prosjektet som står for “young mentors”.

John-Ludvig og Inge ved Li skole

Foto: Nittedal Venstre

Prosjektet holder rundt 1000 skoleungdommer i fysisk aktivitet hele året gjennom 60 tiendeklassinger som Akershus Idrettskrets utdanner. Idrettskretsen har nå utarbeidet en EØS-søknad for et tilsvarende prosjekt sammen med en polsk kommune. Søknaden har hatt prioritet 6 av i alt 146 søknader, og har nylig blitt godkjent. Det planlagte samarbeidsprosjektet med Polen bygger på erfaringer fra prosjektet ved Li skole.

– Jeg synes det er hyggelig å være tilstede og representere Akershus fylkeskommune når vi får statsbesøk fra Polen i min egen hjemkommune. Jeg er trygg på at det økonomiske bidraget fra Akershus fylkeskommune til idrettskretsen er vel anvendte penger. Det er viktig at barn og unge holder seg i god fysisk form, og Akershus Idrettskrets og Gjelleråsen IF bidrar til å nå dette målet. Og så er det interessant å få vite mer om prosjektet ved Li skole og det planlagte samarbeidsprosjektet med Polen, uttalte fylkesvaraordfører Inge Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**