Gammeldags tankegods fra Høyre

I forrige uke gikk Høyres Lars Tvete ut og ønsket seg mer vannkraft. – Opprustning og enklere konsesjonskrav for småkraftverk er jeg enig i, men utvidelser og nye anlegg i verneområder betyr at det klassiske naturvernet blir satt tilbake 30 år. Jeg trodde Høyre hadde kommet litt lenger i sin tenkemåte enn gammel kraftsosialisme, sier fylkesleder Jon Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fossefall vann vannkraft Etnedal

– I går var jeg på felles fylkessamling mellom Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Trondheim på Hell. Både Frp og Senterpartiet talte med entusiasme for mer vannkraftbygging for å løse kraftkrisa i Midt-Norge. Jeg har mistanke om at de ønsker å oppheve vernet av Gaula. Dette vil Venstre advare sterkt i mot. Gaula er evig vernet! sier Gunnes.

Utvidelser av magasiner vil medføre store naturinngrep som vil ødelegge mye. Venstre mener at det kun er to akseptable måter å løse kraftrisa i Midt-Norge. Den ene er bedre ledningsforbindelse mellom Midt-Norge og omverden. Man ruster nå opp forbindelsen til Sverige og det må hurtigst mulig bygges sterkere forbindelse til Sør-Norge. Den andre muligheten er selvfølgelig lavere forbruk.

Jon Gunnes

– Børge Brende må komme hjem på et besøk til Lars Tvete og lære ham opp i at storsamfunnet også har forpliktelser innenfor naturvern, avslutter Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**