Buss i Kristiansand

Ja til rushtidsavgift! Leder i Kristiansand Venstre oppfordrer politikerne til en mer offentlig debatt rundt rushtidsavgift som kommer til å bety noe for alle som reiser til og fra Kristiansand!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


PRESSEMELDING:
Kristiansand 1.10.2008

Rushtidsavgift=flere busser+billigere billetter

—Venstre vil sloss for miljøbyen Kristiansand, og bedre kollektivtransport er helt nødvendig for utviklingen av byen, sier leder i Kristiansand Venstre Solveig Nilsen.

Solveig Nilsen

Foto: Dag Vige

Hun utfordrer politikerne i Kristiansand til å være modige og si ja til rushtidsavgiften. —Det er påfallende at debatten til nå bare har handlet om kostnaden for bilistene og barnefamiliene. Økningen i biltrafikk i Kristiansand sentrum de siste årene har ført til dårligere luft, kødannelse og stor biltrafikk i sentrum.

Kristiansand Venstre mener at vi må ha

-hyppigere bussavganger
-billigere månedskort
-fornuftige park-and-ride-anlegg ved bussmetrolinjen
-flere kollektivfelt

Kristiansand kommune har ikke midler til å løfte busstilbudet til et nødvendig nivå.
Antall reisende med bil øker og rapporter viser at dette innen kort tid vil føre til kritisk høye svevestøvkonsentrasjoner og kø inn til sentrum. Da blir man uansett tvunget til å gjøre noe. Ved å øke bussfrekvensen og deretter innføre en rushtidsavgift får kommunen betydelige statlige tilskudd gjennom belønningsordingen.

-Her gis Kristiansand kommune en mulighet til å være i forkant og virkelig satse på miljø og kollektivtransport, avslutter Venstrelederen.

Kontaktpersoner:
Solveig Nilsen, leder Kristiansand Venstre
Tlf. 920 45 560

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**