På to hjul

Et viktig fremkomstmiddel og treningsapparat, men en for liten prioritert del av samferdsels og helse politikken er sykkelen. Som leder i Telemark Venstre har jeg blitt utfordret av ungdommen i unge Venstre til å få sykkelen fremover i de politiske prioriteringene. Den utfordringer tar jeg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Staten, fylket og kommuner bør i enda større grad løfte frem sykkelen i sine prioriteringer der det er praktisk mulig. Det gjelder infrastruktur som sykkelveier, gatelys, trygge overganger osv.

Arbeidsgivere bør stimulere sine arbeidstakere til å sykle til jobben. F.eks ved å dele ut gratis sykkelhjelmer, sykkeltrøyer med firmalogo og lage konkurranser om hvem som sykler mest til jobb og informere om viktigheten av det. Kanskje til og med innføre "syklistenes feriedag"?

Tonje Løwer Gurholt

Tonje Løwer Gurholt

Sykling til jobb er bra for miljøet, arbeidsgiver, men ikke minst for arbeidstakeren selv. I tillegg til at du møter frisk og energisk på jobb, har du unnagjort treningen og får ettermiddagen fri til andre gjøremål. Helsemyndighetene anbefaler at voksne er fysisk aktive i minst en halv time daglig. Sykler man til og fra jobb, har mange bare ved det innfridd rådet.

Og dersom strekningen Siljan – Skien kan bli like trygg for syklister som den har blitt for motorsyklister, så lover jeg å sykle til jobb (av og til) jeg også.

Tonje Løwer Gurholt
Leder Telemark Venstre

Innlegget står i VARDEN HER

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**