Venstre mot SFT-salg av klimakvoter

Denne uken startet SFT opp salg av klimakvoter. Flere i miljøbevegelsen har vært kritisk til denne ordningen og mener SFT heller bør prioritere å drive effektivt tilsyn. Venstre slutter seg til denne kritikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


SFTs salg av klimakvoter foregår over nett. Det var regjeringen som i forbindelse med revidert budsjett for 2008 foreslo å opprette en ordning med salg av klimakvoter via SFT.

– Venstre gikk imot dette opplegget. Det finnes allerede en rekke aktører, både miljøorganisasjoner og private firma, som driver med salg av klimakvoter. Flere har vært bekymret for hvordan de skal kunne fortsette sin virksomhet når regjeringen satser så tungt på dette markedet, uttaler Kvassheim

Blant de som formidler klimakvoter i Norge er Framtiden i våre hender på nettsiden mittklima.no

– Venstre mener det er naturlig å la de ulike aktørene bidra til et mangfold av tjenester, og at staten begrenser sin rolle til å sørge for nødvendig kvalitetssikring med den hensikt å ivareta forbrukernes interesser og å bidra til effektive klimatiltak. Regjeringen prioriterer kvotesalg foran de viktige oppgavene. Det er feil vei i klimapolitikken, avslutter Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**