Ønsker SOS Barneby i Drammen

Venstres Asgeir Osnes ønsker Norges neste SOS Barneby til Drammen. -Mange unger i Drammensregionen står i kø for å komme i fosterhjem. La oss derfor sammen brette opp armene og legge til rette for SOS Barnebyer i Drammen, sier Asgeir Osnes. Det er allerede politsk vilje for å få det til. Vi må handle nå, for det tar mange år fra man starter planleggingen og til barnebyen kan ta imot barn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstres forslag fra budsjettprosessen i fjor om en utredning av muligheten for en SOS barneby i Drammen, skal på tirsdag 7.oktober opp i komite for oppvekst og utdanning. -Selvfølgelig må vi utrede bygging av barneby videre, slår Osnes fast. Det er vår plikt overfor hver eneste en av de ungene som står i kø for å komme i fosterhjem. Spesielt viktig er barnebytilbudet for søskenflokker som trenger hjelp. – Det er utrolig viktig å ikke gjøre situasjonen vondt værre ved å splitte søsken flokken opp. I en barneby vil søskenflokken kunne leve sammen, sier Osnes.

Samtaler mellom Venstre og SOS Barnebyer
Venstre både i Buskerud og Drammen har vært i samtaler med SOS Barnebyer. SOS Barnebyer ser for seg Drammensregionen som neste potensielle byggested, men det er flere steder som har vist interesse. Det er behov for en lang og grundig planleggingsfase, både for SOS barnebyer og for kommunen. Dersom ikke Drammen er aktivt frempå og starter en dialog og planlegging sammen med SOS barnebyer, vil barnebyen bli lagt et annet sted som har vist en mer offensiv holdning. Da går drammensregionen glipp av et tilbud som det er et markant behov for. Det går ut over de svakest stilte barna.

Drammens konkurrenter
Andre interesserte kandidat som vurderes som neste prosjekt av SOS Barnebyer er blant andre Bærum, Oslo og Trodheim. -SOS Barnebyer synes det er positivt at det er politikerne som har tatt initiativet i Drammen, og at det var et enstemmig bystyre som sluttet seg til Venstres forslag sier Osnes. Nå må administrasjonen følge opp ønsket til et enstemmig bystyre, så Drammen kan starte prosessen med å styrke tilbudet til ungene som trenger det sammen med SOS Barnebyer.

Lar søsken bo sammen

Magnus

Foto: Kristin G Langaker

En barneby vil være et utdypende supplement til tradisjonelle barnevernstjenester, og vil for eksempel gi større sjanser for søsken til å kunne fortsatt bo sammen.

Les mer om SOS Barneby.

Les innlegg i Drammens Tidende: Ønsker SOS Barneby

Asgeir Osnes var også gjest i NRK Østafjells ettermiddagssending 3. oktober. Innslaget begynner 43 min ut i sendingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**