Misvisende framstilling i Helgeland arbeiderblad

Etter en artikkel i Helgeland arbeiderblad i dag 3.oktober 2008, har kommunestyrerepresentant Hanne Nora Nilssen sett det nødvendig å komme med noen presiseringer. Artikkelen omhandlet temaet flyplasstruktur på Helgeland. Les Nilssens kommentarer direkte her på Alstahaug Venstre sin nettside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Da jeg føler jeg ikke har blitt korrekt gjengitt i artikkelen i Helgelands Arbeiderblad fredag 3.oktober, ser jeg behov for å komme med noen presiseringer.

Mitt hovedbudskap er: Etter min mening bør det bli gjennomført en skikkelig konsekvensanalyse for hele regionen, før det blir tatt avgjørelser med tanke på flyplasstruktur og flyplassutbygging. I en slik undersøkelse vil man kunne se på en rekke forhold som har betydning for utvikling av flyplasstrukturen. For eksempel generell infrastruktur i regionen, befolkningsgrunnlag, næringsliv, miljøkonsekvenser osv. I dette ligger det at jeg i dag ikke har grunnlag til å si om det er en riktig eller gal løsning å bygge en stamflyplass for hele Helgeland, beholde det eksisterende rutenettet, eller eventuelt ende opp med en kombinasjon av dette.

Etter min mening er det på tide å se hele regionen under ett og prøve å finne ut hva som er til det beste forhele regionen, før hver og en begynner å arbeide for ulike lokaltilpassede løsninger. Dette krever imidlertid samarbeid, og vilje til å tenke utvikling av hele regionen som èn enhet.

Jeg må også presisere at jeg i dag ikke har meninger eller kunnskaper om hvilke flyplasser som eventuelt bør legges ned, og hvilke flytyper som bør fly på rutenettet på Helgeland. Dette kunne man få inntrykk av ved å lese artikkelen, derfor også denne presiseringen. Svar på slike spørsmål mener jeg vil komme gjennom en grundig konsekvensanalyse av hele regionen.

Hanne Nora Nilssen
Kommunestyrerepresentant for Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**