Sølvkrokens folk viste til at dei nå har engasjert landskapsarkitekt for å forøske å bøte på noe av det verste.
Sølvkroken er godt i gang med å bygge lager og kontor på Krøgenes, like ved Tromøybrua, fordi berre Venstre gjekk mot. Venstre har sans for Sølvkroken. Men vi har også stor sans for strandsone, estetikk, innsyn frå Tromøysund, utsikt frå Tromøybrua og at dei beste tomtene i byen blir brukt til det mest passande. Lager kan vi ha kor som helst. Tomter nær sjøen bør vere for dei bedriftene som er sterkt avhengig av sjøen i det daglege arbeidet. Derfor har Venstre kjempa mot å bruke dette verdfulle området til noe så kvardagsleg som eit lager. Dessverre blei vi ståande aleine da avgjerda blei tatt i planutvalet.
I ettertid har fleire folkevalte frå fleire parti hatt behov for det som kloke folk har kalt "erindringsforskyvning". Derfor gjennomgangen under, bygd på dei offiselle protokollane lagt ut på www.arendal.kommune.no. Marianne Sigurdson Lyngvi var Venstres medlem i planutval/driftsstyre og bystyre 2003-2007.
Her er saksgangen i dei politiske organa i Arendal for "Bebyggelsesplan Krøgenes syd":
Planutvalet 8.2.2007 Utsatt for befaring. Enstemmig
Planutvalet 8.3. 2007 Utsatt for befaring. Enstemmig
Planutvalet29.3.2007
Sak 107/07
BEBYGGELSESPLAN FOR KRØGENES SYD
Behandling:
Marianne Sigurdson Lyngvi (V) satte fram følgende forslag: Planen sendes tilbake for å få frem et forslag der utformingen av bygget ikke blir så eksponert fra sjøen og at det blir mer i samsvar med bebyggelsen rundt.
Rådmannens forslag til vedtak:
Driftsstyret i Arendal kommune vedtar å legge forslag til bebyggelsesplan for Krøgenes Syd med plankart og bestemmelser datert 16.01.07, ut til offentlig ettersyn i samsvar med plan- og bygningslovens § 27-1, punkt 2.
Sigurdson Lyngvis forslag til vedtak:
Planen sendes tilbake for å få frem et forslag der utformingen av bygget ikke blir så eksponert fra sjøen og at det blir mer i samsvar med bebyggelsen rundt.
Forslaget fra Sigurdson Lyngvi (Venstre) ble vedtatt med 6 mot 3 stemmer. Etter dette er følgende vedtak gjeldende:
Planen sendes tilbake for å få frem et forslag der utformingen av bygget ikke blir så eksponert fra sjøen og at det blir mer i samsvar med bebyggelsen rundt.
Planutvalet 3.5. 2007 Ny behandling.
Planutvalet 21.6 2007 Endelig vedtak med godkjenning av bebyggelsesplan.
Vedtatt med 8 mot en stemme (Venstre). Altså snudde dei 8 andre i planutvalet, og Venstre blei ståande heilt aleine i kampen mot denne raseringa i strandsonen.