Riktig tiltak – lang ventetid

Venstres utdanningspolitiske talsmann Odd Einar Dørum er tilfreds med at det nå settes av penger til opprusting av skolebygg og svømmebassenger, men er svært kritisk til at en slik ordning har tatt så lang tid å få på plass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


I dag kom nyheten om at Regjeringen etablerer en “ny” rentekompenasjonsordning for investering i skolebygg og svømmebasseng.

– Ordningen er ikke ny som sådan. Den bygger på den vellykkede rentekompensasjonsordningen vi hadde tidligere, men som den rødgrønne regjeringen ikke har villet videreføre, sier Dørum.

Venstre har fremmet forslag om en videreføring av ordningen tidligere, men har ikke fått støtte fra regjeringspartiene.

Hvorfor har dette tatt så lang tid?
– Jeg kan rett og slett ikke skjønne at Regjeringen ikke har tatt tak i dette tidligere. For å si det med et bilde: Det nytter ikke å bygge på huset hvis ikke grunnmuren er på plass. Det er ingen nyhet at vedlikeholdsetterslepet i norsk skole er formidabelt, og det har vel ikke akkurat blitt flere fylte bassenger under den rødgrønne regjeringen, sier Dørum.

Museskritt
– Tidligere har regjeringspartiene stemt i mot forslag fra Venstre om å videreføre den vellykkede rentekompensasjonsordningen for skolebygg. Nå har de tydeligvis tatt til fornuft. Det er på høy tid at vi får på plass en finansieringsordning som kan bidra til å sikre elever og lærere bedre arbeidsforhold, understreker Dørum.

– Ved siden av friske skolebygg er gode og tilstrekkelig mange lærere den største utfordringen norsk skole står overfor. Den rødgrønne regjeringen har beveget seg med museskritt i forhold til disse utfordringene. Venstre krever derfor et krafttak for lærerrekruttering i statsbudsjettet som legges frem førstkommende tirsdag, avslutter Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**