Den lange valgkampen er i gang

Bodø Venstre er prioritert kommune også for 2009 valget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Helgen 26-28.september gikk startskuddet for den lange valgkampen. Venstres leder sa i sin tale at denne valgkampen blir tøff, lang og komplisert. Utfordringene er mange for nasjonen, men felleskap og liberale

Graf mai

verdier er riktig vei. Venstre er i vinden og vår ideologi blir adoptert av stadig flere. Vi representerer den gode løsning i det ballanserte sentrum, og vårt regjeringsalternativ med Krf og Høyre er like troverdig og reelt som andre alternativer. Det som er sikkert er at det Rød-grønne eksperiment er dødt. De har i fire år hatt mer midler enn noen regjering før dem, og de har hatt flertall. Men interne stridigheter og lukket politikk har ikke vært et gode for nasjonen eller for partiene.

Rikspolitisk nettverk, som består av 2-4 representanter fra alle fylkene, hadde sitt startskudd i helgen 26-27.9. Fra Nordland Venstre deltok leder Berit Woie Berg (Steigen), org.nestleder Terje Cruickshank (Bodø), styremedlem Arne Ivar Mikalsen (Hadsel) og kommunestyrerepresentant Hanne Nora Nilssen (Alstadhaug). RPN deltakerne skal være bærebjelken og ressurspersonene i valgkampen. Totalt vil det være seks samlinger og her skal Venstres profilområder — Skole, Sosialt Ansvar, Miljø og Småbedrifter læres grundig. I tillegg vil RPN være arena for nettverksbygging og utveksling av erfaringer og mye mer.

Bodø Venstre vil også være prioritert kommune som vil komme både lokallaget og Saltenregionen til gode i from av ekstra oppfølging fra hovedorganisasjonen, nå er det opp til lokallaget å utforme strategien.

Lars Sponheim taler til Venstres landsmøte 2008

Foto: Frode Fjeldstad

Etter RPN lørdag startet landsstyret med en svært god og engasjerende tale fra lederen Lars Sponheim. Fokus etterpå ble nok mer på de siste to minuttene hvor Sponheim bladet fra munnen og sa følgende: “Jeg må innrømme at jeg sliter litt med motivasjonen om dagen. Det er fordi jeg sliter med helt urimelige påstander om meg som kom fram i en bok her for noen dager siden. I boka påstås det at jeg bare etterlever mine egne interesser og ikke partiets. Det blir også sagt at jeg ikke er til å stole på. Disse to påstandene har blitt stående i det offentlige rom, og det kan jeg ikke leve med”.

Hanne Nora Nilssen som var til stede under dette landsstyret kom med følgende kommentar: “Sponheim var tydelig skuffet over den tausheten som oppstod blant hans partifeller da Thommessen utgav boken. Dette kom også til uttrykk under Sponheims tale på Landsstyremøtet. Ut over det var det var møtet givende og vi fikk mange gode politiske diskusjoner i tillegg at første utkast til pratiprogram for Stortingsvalget ble diskutert”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**