Velkommen til byen!

Vi kan ikke la andre partier ha monopol på innvandringspolitikk – Harstad Venstre hadde idag dette innlegget i Harstad Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Da byens ekteskap mellom Høyre og FrP var noe skrantende tidligere denne måneden, grunnet en gnistrende krangel over et ekstra tilfang av 20 voksne asylsøkere, etterlyste bl a. SV ved Johnny Kristiansen Harstad Venstres standpunkt i denne saken.

De fire samarbeidspartiene Høyre, FrP, KrF og Venstre har et så ulikt utgangspunkt hva angår innvandringspolitikk at man aldri fant det aktuelt å nedfelle noe av dette i samarbeidsdokumentene partiene mellom. Hva angår nettopp denne sakens substansielle kjerne: antall asylsøkere i Harstad, er det opp til andre enn lokalpolitikere å fatte beslutninger – nemlig UDI og Harstad Mottak AS.

Dersom imidlertid Harstad Venstre hadde hatt beslutningsmyndighet i denne saken er svaret vårt å finne i et tidligere publisert leserinnlegg fra Troms Venstre i begynnelsen av denne måneden: “En verdig asylpolitikk”. Denne uttalelsen ble vedtatt da Troms Venstre hadde styremøte i Harstad; og selv om den favner generelt har Harstadsituasjonen helt klart vært i bakhodet.

Harstad Venstre mener menneskers frie bevegelser over landegrenser er en grunnleggende liberal verdi, til beste for det enkelte menneske og for samfunnene. Når mennesker krysser landegrenser på flukt fra krig og nød anser vi det som en klar forpliktelse å yte den hjelpen vi kan. Vi vet det er behov for flere mottaksplasser for asylsøkere rundt om i norske kommuner, og ser derfor positivt på Harstad Mottaks arbeid for å huse enda flere. Harstad Venstre mener videre at asylanter som får oppholdstillatelse utgjør en viktig ressurs både i lokalsamfunnet og i arbeidslivet.

Med dette ønsker Harstad Venstre de ankomne asylsøkerne hjertelig velkommen til byen.

Kent Åke Jensen
Leder Harstad Venstre

Jan Fjellstad
Gruppeleder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**