Trondheim fortjener et bedre busstilbud

Debatten rundt anbud på kollektivtrafikken i Trondheim fører til mye engasjement, og i et leserinnlegg i Adresseavisen svarer Guri Melby på lørdagens leserinnlegg fra Ole R. Berg. Hele innlegget kan du lese her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Trondheim fortjener et bedre busstilbud

Buss

Ole R. Berg anklager meg i et leserinnlegg den 27. september for å være kunnskapsløs når jeg uttaler meg positivt om anbud på buss, og viser til flere eksempler som skal demonstrere hvor ille det vil bli i Trondheim om vi setter bussen ut på anbud. Men både Berg og jeg vet at det også finnes eksempler på at anbud har gitt positive resultater, og det er nok ikke forskjellen i kunnskapsnivå som gjør at vi er uenige i dette spørsmålet. Uenigheten bunner først og fremst i ideologi og personlig ståsted. Han er skeptisk til private løsninger og opptatt av sjåførenes arbeidsforhold, jeg er åpen for både offentlige og private løsninger, og er mest opptatt av å få til et busstilbud som innbyggerne i Trondheim er fornøyd med.

Jeg er heller ikke, som Berg anklager meg for, skråsikker på at et annet selskap vil gi oss et bedre tilbud, men konkurranse er den eneste sjansen vi som politikere har for å bli sikre om at det er riktig selskap som kjører buss i byen. En anbudskonkurranse vil gi oss svaret på om den prisen vi betaler for tjenesten som Team Trafikk i dag leverer er riktig, og med flere aktører på banen vil vi også få en konkurranse som gjør at selskapene må bestrebe seg på å gi et stadig bedre tilbud til busspassasjerene.
Til slutt vil jeg spørre Ber g: Synes du tilbudet Team Trafikk gir er godt nok når bare 31,7 prosent av befolkningen i Trondheim i følge Sentio Storbyundersøkelse er fornøyd med kollektivtilbudet i byen?

Guri Melby

Guri Melby, bystyremedlem for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**