Uttalelser fra Venstres landsstyremøte

Venstre vedtok fire uttalelser i helga, der man blant annet går inn for en mer miljøvennlig bilpark, og et krafttak for læreryrket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Biltrafikk

En mer miljøvennlig bilpark
Å stimulere til mer miljøvennlig drivstoff er viktig for å redusere klimagassutslippene. Venstres landsstyre mener regjeringen og norske kommuner er for passive i kampen for en mer miljøvennlig transportsektor.

Les hele uttalelsen her

Lærer


Krafttak for læreryrket

Venstre er bekymret for lærerrekrutteringen, ikke minst på bakgrunn av det lave antall søkere til lærerutdanningene i år og den relativt høye snittalderen på lærerne i skolen.

Les hele uttalelsen her


Venstre krever forskningsløft i statsbudsjettet

Forskning, medisin, helse

Den rødgrønne regjeringen har gjennom tre år demonstrert at den er blottet for ambisjoner på forskningens vegne. Kutt i bevilgningene til universitetet og høyskoler, en altfor svak satsing på Forskningsfondet, næringsrettet forskning, samt svekkelsen av den vellykkede SkatteFUNN-ordningen vitner om en manglende forståelse for viktigheten av å satse på morgendagens verdiskaping.

Les hele saken her

Skolegard

Nei til sentralt elevregister
Venstres landsstyre sier nei til et nytt register som åpner for å registrere sensitive opplysninger om norske skoleelever.

Les hele uttalelsen her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**