– Sats på dobbeltspor Oslo-Ski

Akershus Venstres leder, Inger Johanne Bjørnstad, frontet jernbanebygging i Akershus for Venstres Landsstyremøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Inger Johanne Bjørnstad på Landsstyremøte i Venstre.

Inger Johanne Bjørnstad på Landsstyremøte i Venstre.
Foto: Christoffer Biong

Kjære landsstyre! Takk for mange gode poenger, Lars. Det jeg har lyst til å ta opp her i dag er utviklingen i den økonomiske situasjon. Finanskriser er for mange noe negativt, men vanskelige tider fører også med seg omstilling. Hadde ikke vi hatt omstilling hadde vi f. Eks. ikke hatt en enenste oljerigg i nordsjøen. Jeg er glad for at du vinkler dette på en positiv måte i talen din Lars, at det kan komme noe positivt ut av økonomisk nedgang.

Toget er en gammel oppfinnelse, men jeg tror det er veldig viktig at man ser på bygging av jernbane som en mulighet for kunnskapsutvikling, på samme måte som utviklingen på sokkelen, slik det var i sin tid. Vi må bygge ut toget på en smartere måte. I vårt land er det vanskelig å bygge jernbane. Jeg utfordrer derfor Venstre til å jobbe hardere for å løsne den proppen som er i Oslo-området.

Nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski betyr mye for området fra Halden og fram til Oslo S. Og tenke dere da, dere som bor i Trøndelag, at godstogene kan skli gjennom Oslo. Det er i dag 6 firmaer som driver med gods, og de står i kø. Kapasiteten er sprengt.

Det er ikke snakk om sentrale strøk vs. distriktene, her hjelper vi hverandre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**