Reguleringsplan viktig for å sikre båtbuene på Moen

Plansjef Sveinung Jørundland mente en reguleringsplan var viktig for å sikre restaurering og bevaring av båtbyggeriene på Moen for fremtiden, og det var nok avgjørende da bystyret vedtok å iverksette reguleringsplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Reguleringsplan iverksettes for båtbyggeriene på Moen

Reguleringsplan iverksettes for båtbyggeriene på Moen

Økt aktivitet på Moen vil medføre økt bruk av tilførselsvegen fra R 416 ned mot båtbyggeriene. Risør Venstre stiller seg bak Viktor Hauges forslag om at det i forbindelse med reguleringsplanen også må sees på mulighet for å etablere gang/sykkelsti/fortau samt belysning på vegen fra R 416 til båtbyggeriene/campingen på Moen.

Det ble også noe debatt om økonomi og status på søknader om økonomisk støtte samt bruk av midler. Dag Eikeland fremmet i den anledning et tilleggsforslag som gikk ut på at prosjektet måtte tilbake til bystyret for ny behandling dersom det var avvik i økonomiplan. Ordføreren var snar til å bakke opp dette forslaget fra talerstolen og både Eikelands og Hauges forslag ble vedtatt.

Moenprosjektet er viktig, både lokalt og kulturhistorisk, og spørsmålene som er kommet opp i forbindelse med den fremlagte rapport bør gi prosjektledelsen en klar påminnelse om at alle økonomiske forhold må være klart dokumentert, og at de må ha en åpen og god dialog med alle berørte interresenter, herunder formannskap som nærings- og kulturstyre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**