Gir ros for økt bruk av narkotikadomstoler

Tidligere statssekretær i Justisdepartementet, Rita Sletner (V), gir justisminister Knut Storberget ros for at Regjeringen foreslår å videreføre og utvide ordningen med narkotikaprogram med domstolskontroll, såkalte “drug courts”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Rita Sletner

Foto: Audun Halaas

– Det er veldig gledelig at ordningen gir resultater, og det er offensivt av Regjeringen å videreføre dette arbeidet, sier Sletner. Narkotikadomstolene ble innført av regjeringen Bondevik II og daværende justisminister Odd Einar Dørum. — Dette illustrerer at justispolitikk og sosialpolitikk ofte er to sider av samme sak, og at løsningene i rettssystemet må innrettes etter dette, mener Sletner.

Venstres Rita Sletner er imidlertid kritisk til noen av punktene i Kriminalomsorgsmeldingen.

– Samfunnsstraff er en egnet reaksjon for mange, men det er viktig med lukkede soningsplasser for de som har begått grov og organisert kriminalitet, sier Sletner. — Jeg håper Storberget ikke glemmer at vi fortsatt trenger flere lukkede soningsplasser, fortsetter den tidligere statssekretæren. – Det er veldig viktig at organiserte kriminelle holdes adskilt slik at de ikke kan fortsette sin kriminelle virksomhet mens de soner sin straff.

– Forslagene om tilbakeføring til samfunnet er ikke akkurat offensive, og er preget av selvfølgeligheter, mener Sletner. – Jeg vil utfordre Regjeringen til å ta nye grep i oppfølgingen av løslatte. Venstre lanserer nå forslag om å opprette oppfølgingssentre i de kommunene som har fengsel. Disse sentrene skal ha høy faglig kompetanse og satse på praktisk og menneskelig støtte etter løslatelsen. Dette er et konkret tiltak som vil bety mye for de som kommer ut fra fengselstilværelsen og inn i hverdagen, avslutter Sletner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**