Aksept for brukerstyrt prosess ledet av Husbanken

Risør bystyre vedtok med 17 mot 12 stemmer å engasjere Husbanken for å vurdere Buviksplatået samt to andre sentrumsnære områder. Like spennende var vedtaket om å se på mulighet for ny tursti fra Flisvika til Randvik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Risør Venstre ønsket å engasjere Husbanken i utvikling av sentrumsnære boområder

Risør Venstre ønsket å engasjere Husbanken i utvikling av sentrumsnære boområder

Etter behandling i HU for plan, miljø og tekniske tjenester har vedtaket skapt et sterkt engasjement i ulike miljø, og det er bare positivt. Enkelte vil kanskje hevde at det til tider ble brukt villedende informasjon, men det må en regne med når følelser settes i sving. Det er også positivt om forslaget fører til økt bruk av friområder, ikke bare i Risør sentrum, men også i den øvrige del av Risør, og vi håper det fortsetter.

Her kan dere lese forslaget som ble vedtatt med 17 (V, Frp, Krf, H, PP og 1 fra AP) mot 12 stemmer da saken ble behandlet i Risør bystyre:

Forslag:
Det igangsettes en utredning og kartlegging av følgende områder: 1 – Skråning på nordøstligside av Buvikplatået, 2 – Syd for grønningveien, utkikken og leideren med mulige adkomstmuligheter fra grønningveien, utkikken og leideren, 3 – Området fra Frydendal mot kjærgården mellom Kragsgaten og Grønningveien/Heiveien. Se vedlagte kart (som ble vist i bystyresalen).

Dette arbeidet utføres for å vurdere en eventuell omregulering til byggeområde for helårs boliger.

Det søkes samarbeid med Husbanken om gjennomføring av prosjektet for derigjennom å innhente ekstern kompetanse.

Bystyret ønsker også at man i utredningsarbeidet ser på muligheter for opparbeidelse av egen trasse for universell utformet gang og sykkelsti som binder Flisvika/byen til Randvikstranda. For dermed å utvikle den som en bystrand med flotte rekreasjonsområder rundt.

For Koalisjonen ( Risør Venstre, Krf, Høyre og Frp) Harald Eriksen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**