Kvassheim tar opp Brennpunkt-program i Stortinget

Venstres leder av Stortingets miljøkomite, Gunnar Kvassheim varsler at han vil ta opp helserisikoen forbundet med elektromagnetisk stråling bl.a. fra mobiltelefoni, etter at NRKs Brennpunkt belyste saken tirsdag i denne uken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Foto: Rune Kongsro

Helseministeren må møte til stortingsdebatt om strålegrensene etter Brennpunkts dokumentar. Venstres Gunnar Kvassheim fremmer interpellasjon og er bekymret for hverdagsstrålingen.
– Jeg er ingen fagmann men jeg mener det kan være helserisiko forbundet med hverdagstrålingen, sier lederen i Stortingets miljøkomite Gunnar Kvassheim fra Venstre.

Kaller inn helseministern
Nå innkaller Venstre helseminister Bjarne-Håkon Hanssen til Stortinget. Det blir interpellasjonsdebatt der alle partier kan stille statsråden spørsmål.

– Dette er et område der politikken er fraværende. Det er ikke bra. Det er all grunn til å stille spørsmål ved strålegrensene som følges og hvilke råd som blir gitt. Brennpunkt har aktualisert dette. Jeg er spesielt bekymret for barnehager og skoler, sier Kvassheim.

Lederen for miljøkomiteen har klare forventninger til helseministeren.
– Helseministeren bør legge fram en bred vurdering av situasjonen i Stortinget. Han bør også skissere hva regjeringen gjør videre med strålegrensene og råd til utsatte grupper.

Se hele Brennpunkt programmet her, eller les mer om saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**