Kommuneplanen i havn

En litt uvant situasjon utspant seg i kommunestyremøtet 23. september. Da sto meklingsprotokoll for Kommuneplan for Hurum kommune og Kommunedelplan for Holmsbu, Rødtangen og Kana på sakslista.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Gutt på varde, topp

Foto: Finn Dale Iversen

Det store arbeidet med kommuneplanen startet allerede for fire år siden og mesteparten av kommuneplanen ble vedtatt 13.02.07. Det forelå innsigelser fra Fylkesmannens miljøvernavdeling til kommunestyrets vedtak om arealbruk for noen av områdene. Det har derfor blitt gjennomført mekling mellom partene og resultatet av meklingen skulle nå stemmes over. Dersom kommunestyret ikke vedtok meklingsprotokollen, ville saken bli oversendt departementet for sluttbehandling (jmf. saken i Verpen/Sandspollen).

Fylkesmannen har et overordnet ansvar for å sikre at miljøhensyn blir ivaretatt. Venstre er et miljøparti, og vi lytter alltid når Fylkesmannen kommer med miljøinnsigelser. At Høyre ikke ville akseptere Fylkesmannens meklingsforslag var ikke helt uventet. Det pussige denne gangen var at Frps og Aps representanter varmt og inderlig ba kommunestyret om å stemme for meklingsprotokollen.

Det ble under debatten påpekt at i en mekling må partene gi og ta og det var det forhandlingsutvalget hadde gjort. Høyre var likevel ikke ikke fornøyd til de andre partienes forbauselse.

Geir Stave

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

-Det er flott at også andre partier velger å ta Fylkesmannens miljøvernavdelings side. I denne saken vil vi imidlertid støtte meklingsresultatet. Men dette er en hendelse vi gjerne ser skjer igjen, det lover godt for miljøet i Hurum, sa Geir Stave (V)

I avstemmingen delte Høyres gruppe seg og fem av representene stemte mot å vedta planene. Og dermed ble både kommuneplanen og kommunedelplanen vedtatt med overveldende flertall. Gratulerer til befolkningen i Hurum!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**